Takmålning i Östergötland och Värmland

Boomerangtvätt i Östergötland & Värmland är det perfekta valet när det kommer till takmålning. Vårt professionella team av erfarna målare har de färdigheter och den kunskap som krävs för att göra Ditt tak så gott som nytt igen. Vi kan hjälpa dig att förbättra utseendet på ditt hus, öka husets värde samt förebygga påväxt och fuktskador på husets tak.

Allt detta genom endast 4 steg:

1. Takinspektion

En mycket uppskattad och seriös inspektion av husets tak. Vi kontrollerar både underlag och ytskikt och talar sedan om i vilket skick husets tak är. Detta för att du som kund ska kunna fatta rätt beslut angående ditt tak – husets viktigaste del. Därefter lämnar vi en offert med fast pris på det arbetet du önskar få utfört. Takinspektionen är kostnadsfri och resultatet dokumenteras i bild och text och lämnas till dig.

Boomerangtvätts takinspektion innefattar:

  • Undersökning av takpannornas tjocklek.
 • Kontrollerar bjälklag.
 • Kontrollerar att läkten är torr.
 • Kontrollerar att takpapp är slät och hel.
 • Ser över valmtätningar och ränndalar.
 • Vid misstanke om fukt och/eller mögel önskar vi se vind.

Vi ger ett muntligt utlåtande direkt på plats. Skriftlig sammanfattning och offert skickas med e-post, oftast samma dag.

Vid upptäckt av fukt, mögel eller annan skada rekommenderar vi alltid att en oberoende certifierad besiktningsman undersöker taket innan vidare åtgärd.

Takinspektion
Förberedelser för takmålning

2. Förberedelser

Efter godkännande av offerten lägger våra säljare upp en plan för när och hur vi ska utföra projektet och aviserar er som kund.

3. Taktvätt

Våra tekniker tvättar taket grundligt med hjälp av starka högtryckstvättar. Takpannorna rengörs från smuts, föroreningar och ytlig påväxt av t.ex. mossa, lav och alger. När vi tvättar använder vi oss endast av kallt, rent vatten för att vara skonsamma mot vår miljö och vårt klimat. Därefter GRÖN-behandlar vi taket, vilket eliminerar eventuella rötter som finns djupt in i takpannornas porer. En takvätt är ett viktigt steg i processen.

Hur fungerar GRÖN-behandling?

 • Microbiell påväxt behöver fyra förutsättningar för att kunna leva och frodas på taket. Påväxten behöver näring, fukt, ljus och rätt temperatur. För att bli av med påväxt på ett tak är lösningen att ta bort en av dessa fyra förutsättningar – då kan påväxten inte fortsätta växa!
 • GRÖN-behandlingen som vi använder tar bort näringen, viket leder till att påväxt på taket försvinner inom 1-2 år. Behandlingen håller upp till fem år.
 • Vid en GRÖN-behandling behandlas taket genom att vi sprayar eller sprutar på GRÖN-behandlingen på taket och sedan gör regnet resten av jobbet.
 • Hur lång tid efter behandlingen som resultatet visar sig beror på hur hårt angrepp det är på taket. Alger och mossa brukar vara helt borta inom ett år och lav inom två år.
 • Alla kunder får en Servicedekal med årtal efter utförd behandling.
 • Vi återkopplar efter fem år för uppföljning.
taktvätt innan målning
En målare som målar taket.

4. Takmålning

Vi sprutmålar taket i två lager med marknadsledande färg (Isonit Akrylatfärg) från Tikkurila. Detta för att uppnå bästa resultat. Det första lagret förseglar takpannorna och motverkar därmed tillväxt av bl.a. mossa, lav, alger och annan mikrobiell påväxt. Det andra lagret ytbehandlar takpannan och ger en extremt slitstark, självrengörande, vattenavvisande och väderbeständig yta. I det här steget finns det också möjlighet att byta kulört på hustaket.

De tre första stegen är inte väderberoende, medan det fjärde steget (takmålning) är det. Vid blåst, regn eller köld avbokar vi jobbet och återkommer med en ny tid.