RUT och ROT-avdrag

RUT och ROT

När kan man nyttja RUT och ROT-avdrag? Uppfyller du villkoren för RUT-avdrag så betalar du bara 50% av arbetskostnaden vid exempelvis tvätt av fönster och växthus. Vid tvätt av fasad, trall, stenläggning, tak, hängrännor nyttjas ROT-avdrag och du får 30% avdrag.

Praktiskt

Du behöver inte fylla i papper eller ansökningsblanketter. Vi hanterar all administrering och kontakt med Skatteverket gällande RUT och ROT. Därför behöver vi ditt personnummer. Skatteverket neka dig rätten till RUT-avdrag kommer vi att fakturera dig mellanskillnaden. Som kund är det ditt ansvar att säkerställa att du har rätt att nyttja RUT och ROT.

Tjänsten Mina avdrag

För att du alltid ska ha den senast uppdaterade informationen ber vi dig besöka Skatteverkets hemsida för att läsa mer om  RUT och ROT-avdrag. Se hur mycket rot- eller rutavdrag du har nyttjat här. Ett alternativ till tjänsten ”Mina avdrag” är att ringa Skatteupplysningen på telefon 0771-567 567 för all nödvändig information.

Viktig information

Tänk på att Pooltak inte ger rätt till RUT eller ROT-avdrag. Det går heller inte att få avdrag på material och resekostnader.

Bild på en svensk klassisk röd sommarstuga

Vad betyder RUT och ROT?

RUT = Renhållning Underhåll Tvätt
ROT = Reparation Ombyggnad Tillbyggnad