RUT och ROT-avdrag

RUT och ROT

När kan man nyttja RUT och ROT-avdrag? Uppfyller du villkoren för RUT-avdrag så betalar du bara 50% av arbetskostnaden vid exempelvis tvätt av fönster och växthus. Vid tvätt av fasad, trall, stenläggning, tak, hängrännor nyttjas ROT-avdrag och du får 30% avdrag.

Vad betyder RUT och ROT?

RUT = Renhållning Underhåll Tvätt
ROT = Reparation Ombyggnad Tillbyggnad

Praktiskt

Det är inte krångligt alls att nyttja avdragen. Du kommer varken behöva fylla i papper eller ansökningsblanketter. Vi på Boomerangtvätt hanterar all administrering gällande RUT och ROT och kontakten med Skatteverket. Därför behöver vi ditt personnummer när du gör din beställning. Om Skatteverket nekar en kund RUT/ROT-avdrag så fakturerar vi mellanskillnaden för vårt utförda arbete i efterhand. Det är därför viktigt att du vet om du kan nyttja avdrag innan du beställer en tjänst. Här räknar du ut ditt pris och ser vilka avdrag som kan göras. 

Tjänsten Mina avdrag

För att du alltid ska ha den senast uppdaterade informationen ber vi dig besöka Skatteverkets hemsida för att läsa mer om  RUT och ROT-avdrag. Se hur mycket rot- eller rutavdrag du har nyttjat här. 

Det är som sagt viktigt att kontrollera om du kan nyttja avdragen eller inte. Ett alternativ till tjänsten Mina avdrag är att ringa Skatteupplysningen på telefon 0771-567 567 för all nödvändig information. Rekommenderas!

Viktig information

Tänk på att Pooltak och trall/stenläggning som inte sitter ihop med huset ger inte rätt till RUT och ROT-avdrag. Det går heller inte att få avdrag på material och resekostnader.

Som vi redan nämnt, skulle Skatteverket neka dig rätten till RUT-avdrag kommer vi att fakturera dig mellanskillnaden. Som kund är det ditt ansvar att säkerställa att du har rätt att nyttja RUT och ROT.

Tillsammans med familjen, fina pappersdockor. Nyttja RUT och ROT-avdrag