Taktvätt till fast pris

Boomerangtvätt erbjuder både ECO taktvätt och takbehandling till fast pris. Jämfört med många av våra konkurrenter erbjuder vi både prisvärda och miljövänliga tjänster. Som kund har du dessutom möjlighet att nyttja ROT-avdrag. Vi beräknar det fasta priset på husets takyta.

Varför prioritera taktvätt?

Ett rent och vårdat tak höjer värdet på din bostad och fördelarna är många. Icke desto mindre av estetiska skäl, som ger ökad trivsel, är det viktigt att hålla taket fritt från mossa och alger.

– Mossa kan göra så att regn och smältvatten rinner ner bakom tegelpannan och in i huset.

– Alger, lavar och mossa binder fukt i själva tegelpannan, som sedan kan spricka, när det expanderar vid minusgrader. Varpå en så kallad frostsprängning uppstår och en av de främsta anledningarna till att tvätta och underhålla husets tak. 

Metoder och pris

Vi arbetar med två etablerade metoder för takvård till fast pris. Taket och dess förutsättningar avgör i sin tur vilken metod som lämpar sig. Fråga oss om du är osäker varpå vi gärna besöker huset för att göra en bedömning om lämplig metod.

Rekommenderas för nyare tak eller tak med måttlig algpåväxt. Taket skrapas manuellt och taket tvättas med teleskoputrustning och ultrarent vatten. Vi rensar ur hängrännor och tvättar dem utvändigt, det ingår alltid. 

En 100% naturlig metod utan tillsatser som vi rekommenderar innan tex. installation av solpaneler.

PRIS (efter ROT)

150 kvm               11.500 kr
150 – 200 kvm     13.500 kr
201-250 kvm       15.500 kr

Metoden används i huvudsak vid omfattande algpåväxt eller för tak som är 5 år gamla eller äldre. För betong- och lertegeltak rekommenderas takbehandling vid första tillfället. Taket behandlas med en skonsam kemisk-teknisk produkt som är biologiskt nedbrytbar och är långtidsverkande.

PRIS (efter ROT)

150 kvm               6.500 kr
150 – 200 kvm      8.000 kr
201-250 kvm        9.500 kr

Manuell skrapning av tak inför Grönbehandling. Inte obligatoriskt utan rekommenderas vid behov dvs, mycket mossa på takpannorna.

PRIS (efter ROT)

150 kvm               6.500 kr
150 – 200 kvm      8.000 kr
201-250 kvm        9.500 kr

En förseglande och vårdande ytbehandling för takpannor. Vatten rinner av mer effektivt och den skyddande ytan ökar takets livslängd.
Utförs endast efter ECO taktvätt då taket som behandlas behöver vara rent och fritt från mögel, alger osv.

Ytbehandling rekommenderas inte efter Grönbehandling då den metoden är långtidsverkande och inte ger ett omedelbart rent tak att ytbehandla. 

PRIS (efter ROT)

150 kvm               6.500 kr
150 – 200 kvm       8.000 kr
201-250 kvm         9.500 kr

ROT-avdrag

Som ägare till villa eller småhus kan du emellertid nyttja ROT-avdrag vid taktvätt/behandling. ROT-avdraget är 30% och vi på Boomerangtvätt sköter all kontakt med Skatteverket.

Bokning

Innan arbete påbörjas kommer vi  helst ut för att bedöma taket och föreslår lämplig metod.  Vårt besök är gratis och är inte bindande. Det går också bra att göra en bokning direkt om så önskas.

Boka ett besök eller beställ direkt.

Jag vill:

Tillval