ett rengjort växthus med tomatplantor inuti.

För det första så trivs olika skadedjur, bakterier och organismer i ett växthus fuktiga miljö. Algväxt är faktiskt väldigt vanligt och blockerar ljus för att komma in i växthuset. En årlig rengöring är det mest effektiva sättet att utrota skadedjur, öka ljusinsläppet och hålla dessutom dina växter välmående.  Rena rutor på ett växthus släpper in ljuset och får värmen att stanna kvar. Finns det bra rengöring av växthus utan kemikalier?

Hur ska man rengöra?

Glasen i ett växthus utsätts för växtlighet, insekter och luftens partiklar och behöver därför lite extra omvårdnad. En naturlig rengöring är att föredra eftersom rengöringsmedel kan kommer ner i jorden, på planteringarna och grönsakerna. Handen på hjärtat, vem vill ha rengöringsmedel i maten?

En giftfri rengöring:

Såpa
Ättiksprit (12%)
Hett vatten

Blanda en skvätt såpa och ättiksprit med hett vatten.
Skrubba glasen med borste och torka med microfiberduk.

Ytterligare recept på naturligt rengöringsmedel finns här

 

Taket på växthuset kan vara lite svårt att rengöra själv. Det kan i själva verket vara svårt att balansera högt uppe på stege med inte så mycket att hålla i. Vi vet av erfarenhet att det kan vara svårt att nå. Behöver du hjälp kan vi på Boomerangtvätt göra rent ditt växthus helt utan kemikalier och med 100% vatten. Vi står på marken och arbetar med långa skaft. Det ultrarena vattnet sipprar ut och rengör skonsamt och effektivt. Du behöver inte oroa dig för att skadliga rester lämnas kvar på dina planteringar och växter. Dessutom går det snabbt och du slipper allt vad skrubbande heter.


Vad kostar det?

Rengöring av växthus är ett tillval i tredje steget när du bokar en fönstertvätt. Ordinarie pris är 500 kr och efter RUT-avdrag betalar du endast 250 kr. Vi sköter all kontakt med Skatteverket och avdraget kommer dessutom vara gjort när du får din faktura.

Enkelt – precis så som det ska vara.
Vad odlar du i ditt växthus denna säsong?